Dobrovoľná potravinová zbierka pre pomoc chudobným

Dňa 15. decembra 2019 (nedeľa) sa uskutoční v rámci športového podujatia Moldavského vianočného behu a duchovnej sv. omši v Rímsko-katolíckom kostole v Moldave nad Bodvou - potravinová zbierka. Ide o dobrovoľnú zbierku prevažne trvanlivých potravín (napr. múka, cukor, ryža, mlieko, káva, strukoviny a rôzne iné). Tieto potraviny budú odovzdané do neziskovej organizácie OÁZA – Nádej pre nový život v Bernátovciach. Jedná sa o útočisko pre ľudí v krajnej núdzi a bez domova, kde hlavným patrónom a riaditeľom je pán Farár Mgr. Peter Gombita. Blížia sa najkrajšie sviatky v roku a preto ak môžete a chcete prispieť takouto formou pomoci, budeme Vám veľmi vďační. Myslím si, že každý u seba nájde v tomto období napr. 1kg múky, ryže, hrachu resp. inej potraviny. Ak sa však teraz všetci spojíme, tak už táto váha potravín určite poriadne stúpne a spravíme tak obrovskú radosť obyvateľom tohto centra. Ľudia v tomto zariadení si cenia práve takéto veci ako sú len „potraviny.“ Možno pre nás bežné veci o ktorých si už pomaly ani neuvedomujeme, ako veľmi sú dôležité pre Náš život, nakoľko s potravinami v poslednej dobe strašne plytváme. Skúsme sa preto spoločne zapojiť a vyzbierať čím viac radosti vo forme potravín pre ľudí bez domova v centre OÁZA.
Táto zbierka je dobrovoľná! Môže sa do nej však zapojiť hocikto a to odovzdaním trvanlivých vecí na dvoch označených zberných miestach v nedeľu 15. decembra 2019.
Odberné miesta:
1. Rímsko-katolícky kostol v Moldave n/B. - zbierku môžete odovzdať pred alebo po sv. omši na vyznačenom mieste v čase 09:45 – 12:00 hod.
2. Mestské kultúrne stredisko v Moldave n/B. (veľká sála) – zbierku môžete odovzdať pred alebo po bežeckom podujatí Moldavského vianočného behu v čase 09:00 – 17:00 hod.

Ďakujeme, pán Boh zaplať a vynahraď !


Foto: ŠK BODVA


Pridajte prvý príspevok do diskusie

Meno, priezvisko:

Správa:
picleftrightclosefacebook