Peace Run 2015

Peace Run (Mierový beh) je najdlhší štafetový beh s horiacou pochodňou, ktorý prebieha cez viac ako 140 krajín sveta . Jeho poslaním je prekonávať kultúrne a náboženské hranice medzi jednotlivými národmi, ľuďmi alebo hranice v nás samých. Je inšpiráciou k hľadaniu toho, čo nás spája, čo v skutočnosti vyjadruje slovo "mier " a ako ho môže každý z nás v bežnom živote napĺňať .

Toto symbolizuje Mierová pochodeň putujúca z krajiny do krajiny, od človeka k človeku, od srdca k srdcu. Medzinárodný tím bežcov ju nesie a odovzdáva všetkým, ktorí sa chcú k tejto myšlienke pripojiť buď v rámci pripraveného programu pre školy a deti, mestá a obce, alebo ako jednotlivci na trase. S Mierovou pochodňou môžete bežať, alebo ju len na chvíľu podržať a vložiť do nej svoje želanie pre ostatných. Pridáte sa tak k mnohým významným osobnostiam a k miliónom ľudí na celom svete, ktorí držali pochodeň od vzniku Mierového behu v roku 1987 .

Peace Run založil atlét, filozof a umelec Sri Chinmoy (1931-2007), ktorý službe ideálom svetového mieru a harmónie venoval celý svoj ​​život. Svojou životnou filozofiou, dielom a neúnavným úsilím inšpiroval ľudí najrôznejších národov a kultúr, za čo dostal mnohé medzinárodné ocenenia.

Mierový beh, celým názvom "Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run", sa v rokoch 2005 - 2013 nazýval World Harmony Run (Svetový beh harmónie). Od roku 2014 sa vrátil k pôvodnému názvu "Peace Run".

Peace Run nepropaguje ani nepodporuje žiadny politický názor, či náboženské vyznanie. Snaží sa podporovať slobodu, toleranciu a porozumenie v spoločnosti.

V roku 2015 odštartuje štafetu zástupca najzápadnejšieho českého mesta Aš prevzatím Mierovej pochodne od zástupcu nemeckého partnerského mesta Selb. 2. júna prebehne Mierový beh z Čiech do Poľska a 4. júna zavíta na Slovensko. Počas nasledujúcich 9 dní bežci prekonajú vzdialenosť približne 550km. 11. júna dobehne Mierový beh na Ukrajinskú hranicu pri obci Ubľa.

V prípade záujmu pridať sa k tomuto Mierovému behu, máte dňa 10. júna o 9:00 hod. na Hlavnom námestí v Moldave nad Bodvou. Viac info ohľadom behu nájdete na stranke: 
http://www.peacerun.org/sk/

 

   



Pridajte prvý príspevok do diskusie

Meno, priezvisko:

Správa:
picleftrightclosefacebook