Majstrovstvá Slovenska 2014

Cez víkend, 29.-30.3.2014, sa vo Viničnom pri Pezinku zorganizovali halové Majstrovstvá SR v lukostreľbe.

Na tejto významnej lukostreleckej udalosti sa ako jeden z favoritov zúčastnil aj lukostrelec z nášho klubu, Imrich Lyócsa.

V sobotu prebiehali kvalifikačné streľby, na ktorých sa Imrovi zo začiatku veľmi nedarilo, ale potom sa chytil a kvalifikáciu ukončil vyrovnaním svojho osobného rekordu 563 bodov zo 600 možných. Týmto výkonom stál pred nedeľnými finálovými rozsttelmi na druhom mieste, čo bolo celkom optimistické. 

Po kvalifikačnej časti sa v popoludňajších hodinách konala ešte súťaž družstiev. Imro hosťoval v družstve Košíc. V jednotlivých súbojoch prechádzali bez väčších ťažkostí, iba v poslednom súboji s domácim družstvom z Viničného potrebovali poriadnu dávku šťastia, keď sa im podarilo vyhrať iba v tzv. rozstrele na jeden rozhodujúci šíp. Tým sa družstvo UVL Košice v zložení, Marcel Pavlík, Jaroslav Kondáš a hosťujúci Imrich Lyócsa, stalo Majstrom Slovenska za rok 2014.

V nedeľu sa konali už iba finálové rozstrely v jednotlivých kategóriách. Imro do finále postupoval z druhého miesta. Zdolával jedného súpera za druhým až sa nakoniec vo finále stretol s domácim Matúšom Durným, ktorý sa ukázal byť silnejším súperom a vyhral.

Tým si Imro obhájil svoje druhé miesto a získal si tak titul Vicemajstra Slovenska za rok 2014.

 

Foto: ŠK BODVA

  


Pridajte prvý príspevok do diskusie

Meno, priezvisko:

Správa:
picleftrightclosefacebook