ŠK BODVA MOLDAVSKÝ VIANOČNÝ BEH

   Posledná predvianočná nedeľa v Moldave nad Bodvou, nebude len symbolom zapálenia poslednej štvrtej adventnej sviečky na námestí, ale bude aj v znamení behu. Športový klub Bodva (ŠK Bodva) v spolupráci s mestom Moldava a Mestským kultúrnym strediskom (MSKS), organizuje v nedeľu dňa

18. decembra 2016 o 13:00 hod. otvorené bežecké podujatie ulicami mesta. Už v poradí 5. ročník sa bude konať opäť na Hlavnej ulici pri Mestskom úrade v Moldave, kde bude samotný štart aj cieľ preteku. Registrácia sa bude konať v MSKS na Hlavnej ulici oproti Mestskému úradu. Pripravená bude náročnejšia trať, ktorá pretekárov preverí na rovine, dole kopcom, ale aj v behu do kopca, kde súťažiacich čaká 210 schodov po serpentíne smerom na mestskú časť „Kopec“. Trať má dve súťažné kolá v celkovej dĺžke 8,8 km a jeho povrch je asfaltový. Jeden okruh meria 4,4 km a bude v ňom potrebné zdolať 105 schodov, ktoré určite zdramatizujú priebeh tejto súťaže. Atraktívny mestský pretek si môžu vychutnať nielen bežci, ale aj diváci, ktorých týmto srdečne pozývame do ulíc, kde môžu bežcov povzbudiť. Samotná trať povedie ulicami: Školská, Hlavná, Kalvínska, Záhradná, Jiskrova, Vodná, Školská, Československej armády, Podhorská, Slovenského národného povstania, Rožňavská, Vodná a  Školská.

Súčasťou tohto Vianočného behu je aj Moldavská bežecká liga Pro Run 2016, ktorá na tomto preteku uzavrie svoju celoročnú súťaž v behu o najlepšieho bežca a bežkyňu v Moldave a jej blízkeho okolia pre rok 2016. Veľké finále nám odhalí celkových víťazov v ženskej a aj v mužskej kategórii na 4. ročníku tejto domácej ligy.

 

Usporiadateľ:

ŠK BODVA Moldava

 

Termín:

 18. december 2016 (nedeľa)

 

Štart:

Hlavná ulica pri Mestskom úrade v Moldave o 13:00 hod. pre všetky kategórie

 

Prezentácia:

Hlavná ulica - Mestské kultúrne stredisko ( na 1. poschodí) od 11:45 – 12:45 hod.

 

Štartovné:

6 eur – obyvatelia s trvalým bydliskom Moldava n/B. a bežci s ProRun Moldava vopred registrovaní s uhradenou platbou do 14. decembra 2016

8 eur – vopred registrovaní s uhradenou platbou do 14. decembra 2016

10 eur – registrovaní priamo na mieste v deň preteku

 

V štartovnom majú bežci zahrnuté občerstvenie, energetický darček, jedlo a nápoj. Súčasťou štartovného je tombola a po dobehnutí do cieľa opäť už tradičná pamätná účastnícka medaila.

 

Registrácia:

spočíva odoslaním správy na email: vo forme: meno a priezvisko, dátum narodenia, klub resp. mesto za ktoré pobežíte a nepovinne Vaše tel. číslo v prípade oznamu resp. nejakej zmeny ohľadom podujatia. Po emailovej registrácii musíte uhradiť štartovné na účet klubu. Po pripísaní sumy na účet, obdržíte potvrdzujúci email pre úspešnú registráciu. V prípade ak sa preteku nezúčastnite, organizátor t.j. Športový klub Bodva, tieto peniaze využije na rozvoj športového klubu. Registrácia je úspešná až po pripísaní štartovného na účet klubu. Zoznam registrovaných nájdete na linku: http://www.skbodva.sk/index.php?id=7&show=simpl616


Bankového spojenia:

Číslo účtu:  4020417338/7500 (ČSOB)

IBAN číslo: SK3875000000004020417338
V poznámkach platby prosím uviesť Vaše: meno a priezvisko.

Limit je 120 pretekárov!

 

Občerstvenie:

v priestore štartu a na osviežovacej stanici (čaj, voda, iont)

 

Predpis:

organizátor nezodpovedá za škody vzniknuté nepriaznivými prírodnými podmienkami a neplnením pokynov organizátormi. Každý účastník štartuje na vlastnú zodpovednosť a zodpovedá aj za svoj zdravotný stav, v akom na štart behu nastupuje.

Pretekári sú povinní riadiť sa pokynmi organizátorov. Organizátor si vyhradzuje právo na : zmenu trate, programu a zmenu vekovej kategórie v prípade neobsadenia min. 3. bežcov v danej kategórii.

 

Trať:

asfalt, dĺžka trate je 8,8 km ( 2 súťažné kolá, 1 kolo meria 4,4 km )

 

Ceny:

žiadna finančná výhra !!! behat sa bude o vecné ceny ( medaila, pohár ) pre prvých troch v kategórii M1, M2, M3, M4, Ž1, Ž2.

Navyše každý účastník, ktorý dobehne do cieľa dostane prekrásnu účastnícku medailu. 

 

Kategórie:

M1 – muži do 39 r.

M2 – muži od 40 - 49 r.

M3 – muži od 50 - 59 r.

M4 – muži nad 60 r.

Ž1 – ženy do 39 r.

Ž2 – ženy nad 40 r.

 

Informácie a kontakt:

Ing. Róbert Boros, email: , tel.: 0908 231 152 

 

   Viac informácii ohľadom behu, propozícii a zoznamu prihlásených nájdete na domovej stránke klubu: www.skbodva.sk Všetci ste srdečne vítaní v tento predvianočný čas na hlavné námestie v Moldave nad Bodvou, kde si všetci pred samotnými Vianocami spolu zabeháme, strávime čas v kruhu bežeckých priateľov a zabavíme sa. Námestie na Hlavnej ulici bude už v tomto období obklopené Vianočnými trhmi, na ktorých bude možnosť sa občerstviť a zahriať napr. pri primátorskom punči. Každý pretekár bude mať po preteku voľný vstup aj do vinného múzea, ktorý sa nachádza priamo pod budovou MSKS. Ak holdujete otvoreným koncertom, tak máme pre Vás taktiež skvelú pozvánku. Po skončení preteku bude na Hlavnom námestí Vianočný koncert, kde vystúpi v hlavnom programe známy spevák Adam Ďurica. Vstup je samozrejme zdarma.

   Samozrejme aby som nezabudol ani na tých, ktorý nedeľu venujú bohoslužbe a svätej omši. Predposledná adventná nedeľa a jej sv. omša v rímsko-katolíckom kostole bude venovaná práve bežcom, ktorý pobežia v Moldave. Ak máte záujem tak svätá omša bude v slovenskom jazyku v rímsko-katolíckom kostole na Hlavnej ulici o 11:00 hod.

Tak neváhajte a príďte do Vianočnej Moldavy po šport, duchovnú pohodu a zábavu.

 

Behu zdar! 

Róbert Boros

 



Foto: ŠK BODVA

Zoznam registrovaných v kategórii:


M1:

Róbert Boros

Pavol Doboš

Rudolf Verba

Martin Telepun

Tomáš Šefara

Roman Kyseľ

Marcel Jaroš

Andrej Gedeon

Miloš Majerník

Marek Svoboda

Jakub Danko

Viktor Menyhert

Tomáš Demočko

Ladislav Halász

Michal Maťašovský

Peter Remiáš

Ondrej Andrejko

Stanislav Korem

Jozef Lörinc

Viktor Želinský

Erik Onofrej

Martin Sivuľka

Martin Miga

Michal Majcher

Zoltán Lang

Vlado Šperling

Jakub Klamarčík

Štefan Danko

Jozef Kiss

Michal Červeňák

Peter Varga

Michal Popik

Marek Fedič

Kamil Zelenák

Maroš Demko

Ján Matúš

Marek Szakács

Dušan Pastor

Patrik Pecuch

Branislav Dyačovski

Peter Farkaš


M2:

Jozef Jaššo

Rudolf Pado

Ladislav Bába

Stanislav Kubík

Pavol Uličný

Kamil Puchír

Anton Paľovčík

Marian Rybár

Marcel Bodnár

Michal Safko

Erik Anguš

Norbert Bukovič

Július Vilk

Štefan Kuzma

Attila Sanislo

Rudo Boczek

Štefan Alexovits

Milan Sepeši

Martin Matusák

Tibor Papp

Július Kaľavský

Slavomír Albrecht

Jaroslav Vojaček

Tomaš Kamas

Mikuláš Toth

Branislav Klobošič


M3:

Miloš Čalfa

Štefan Benedik

Ladislav Maras

Ladislav Mešter

Zoltán Dancák

Anton Himič

Jozef Sciranko

Jozef Juro

Gabriel Sabo

Vladimír Hirjak

Jaro Baláž

Peter Kaszonyi

Marek Darida

Benjamin Puškárik



M4:

Tibor Huszár

Ján Imling

Ján Semanník

Vojtech Kassay

Peter Bačík

Ondrej Biacovský

Gejza Vargaeštok

Zoltán Papp



Ž1:

Bibiána Balintov

Martina Pavlenková

Lenka Handžáková

Martina Giňovská

Simona Čalfová 

Ivana Vašková

Zuzanna Štofková

Zuzanna Fűrbergerová

Edita Vrbiaková

Jana Petrová

Laura Linkeschová

Martina Kolibárová

Dáša Frivalská

Mária Bodnárová

Jaroslava Ružinská

Lucia Richterová

Miroslava Malachovská

Štefánia Migová

Jana Frivalská

Anna Vargová

Judita Danková

Mária Maršaleková

Andrea Švecová

Ľubica Slatina

Janka Kurucová

Timea Ivanková

 


Ž2:

Martina Klemová

Eva Kubíková

Stela Tudevdorj

Erika Linkeschová

Danka Jendrichovská

Alena Begányiová

Marianna Džuberová

Andrea Rakacká

Monika Erdelyi Kolárska

Marcela Živčáková

Monika Ihnatová

Andrea Gedeonová

Katarina Vojaček

Zuzana Šmelková


 

 


3 príspevkov v diskusii Zobraziť
Pavol Uličný (neregistrovaný), 28.11.2016 10:29
Už sa nemôžem dočkať behu. Moldava v spojení s Robom Borošom je svetlým príkladom, ako pomôcť ľuďom zdravšie žiť resp. k pohybu. V jeseni som bol tam na beh ku rastlinnému kostolíku sv. Ladislava, a veľmi sa mi to páčilo. :)
Kassay Vojtech (neregistrovaný), 28.11.2016 19:06
Ako stále, vždy perfektne zorganizované preteky s pánom Borošom a celým jeho organizačným tímom. Niektorých pretekov som sa zúčastnil aj ja. Je tám vždy skvelá a priateľská atmosféra. Ak nechcete o ňu prísť, tak neváhajte a prídťe do Moldavy užiť si trochu športu s fantastícm kolektívom organizátorov a športovcov od mladých až po seniorov. Teším sa na stretnutie s vami a tak si v pohode užiť možno už zasnežený predvianočný pretek.Všetko dobré a nezabudníte prísť.
Vojtech Kassay (neregistrovaný), 18.12.2016 20:10
Dnešný moldavský vianočný pretek bol pripravený na profesionálnej úrovni, aj keď štart sa o nejakých pár minút posunul, nie z organizačných dôvodov, ale neočakávaného počtu pretekárov. Je to fantastický úspech pre celý tím organizátorov, keď sa pri prezentácii zaregistruje vyše 140 pretekárov. Je to úžasné. Od mladých až po tých najstarších sa po dobehnutí do cieľa všetci tešili. Pri tombole a vyhlásení výsledkov vládla výborná a veselá atmosféra. Už každý aj zabudol, že vonku je zima a mráz. Kuchár sa zhostil svojej úlohy na výbornú. Laco Maras pripravil krásne medaily a pohotové profesionálne fotografie z celého športového podujatia. Takisto bola perfektná aj živá hudba na námestí. Svetelnými prvkami a dobrou muzikou vytvorila výbornú atmosféru obyvateľom aj športovcom. Želám celému kolektívu organizátorov na čele s pánom Borošom, ale aj sponzorom, Mestskému zastupiteľstva i ostatným o ktorých neviem všetko dobré šťastné a veselé Vianoce a šťastný Nový rok 2017. Už teraz pozívam všetkých športovcov i nešportovou na e športové podujatia v roku 2107 v Moldave nad Bodvou. Odnesú so sebou krásne nezabudnuteľné zážitky. Vojtech Kassay ( 1946 )

Meno, priezvisko:

Správa:
picleftrightclosefacebook