Víkendový romantický pobyt na horách s Šk Bodva, len za 3€

Pravdepodobne sa nám končia posledné zimné zasnežené víkendy, tak sme sa rozhodli spojiť sneh s našou srdcovkou a užiť si posledné chvíle poriadne.  

 Kempovanie je to najromantickejšie, čo môžete vo voľnej krajine počas zimných mesiacov zažiť (hlavne ak sa vyberieme sami chlapi ).

 

Plán na víkend znie stanovačka na Kojši v snehu.

 

Každý,  kto na to má potrebné vybavenie a trochu odvahy je vítaný. Počítajte s tým,  že v zime trvá všetko dva krát dlhšie, či už stavanie stanu, varenie čaju, ale aj prebdenie celej noci, takže si to fakt užijeme poriadne.

Základným vybavením na takýto čin je dobrý spácak s nejakým komfortom hlbšie pod nulou.

Polovica úspechu "zo spodu" je karimatka. Najlepšie je mať penovú karimatku s vyšším tepelným odporom. Pri nafukovačkách môžu vziknúť rôzne problémy a nezahrejú až tak dobre.

Poslednou, najdôležitejšou vecou z prvej trojky je niečo nad hlavu. Ak máte spácak s membránou nie je to až tak podstatne, ale väčšina ho nemá. Takže si zabezpečíme nejaký stan, prístrešok, alebo bývak. Najrozumnejšou voľbou v našom prípade je stan, keďže sa chceme zdržať dlhšie. V zime sú výhodou expedičné stany, ktoré sú pevnejšie, niektoré majú snežný pás a hlavne vyššiu odolnosť voči nepriaznivému počasiu (ktoré snáď v našom prípade nezažijeme). 

Veľkou výhodou je mať spodné vrstvy oblečenia suché v zálohe, taktiež rukavice, čiapku, kuklu, vložky do topánok. Ak plánujete k rannému chodu dopriať si čaj, bude to dosť problematické bez variča.

 

Ale dost bolo strašenia, máme v našom pláne aj zadné vrátka a ak by Vám bola neznesiteľná zima, dá sa jednoducho zbaliť a odísť k civilizácii.

Každý, kto spĺňa aspoň prvé tri dôležité body, je vítaný.

 

Ťažké,  tvrdé, ale dôležité PS na záver: ALKOHOL NA ZIMNÚ STANOVAČKU NEPATRÍ!!!

 

Dátum: 27-28.2.2016.

Odchod: 12:00hod. parkovisko pri Kakaši Moldava.

Info a prihlásenie: turistika@skbodva.sk

cestovné: 3€

 

 Predpoveď na sobotu 27.02.2016

Jasno alebo len mala oblacnost.
Najnizsia ranna teplota -9 az -11 °C.
Najvyssia denna teplota -3 az -1 °C.
Prevazne S vietor okolo 2, v narazoch 5 az 8 m/s.

Foto: KE-TURIST


Pridajte prvý príspevok do diskusie

Meno, priezvisko:

Správa:
picleftrightclosefacebook