Turistika z Kysaku do Moldavy

V sobotu ráno vyštartovali turisti z Šk Bodva na trojdňový turistický výlet z Kysaku do Moldavy.

 

Prvý deň bola naplánovaná trasa z vlakovky v Kysaku na chatu Lajošku.  Náročné stúpanie nás potrápilo hneď na začiatku výstupom na Jánošíkovu Bašku, z ktorej sa naskytol pekný výhľad na Hornádsku dolinu .Z Bašky sme pokračovali smerom na Jahodnú, kde sme si urobili obedňajšiu prestávku. Po ôsmich hodinách sme dorazili na chatu Lajošku. V prvý deň sme zdolali 27 náročných kilometrov, keďže na trase bolo dosť stúpaní a naše batohy boli poriadne naložené.

 

Po prenocovaní na chate Lajoške sme pokračovali druhý deň hrebeňovkou po červenej cez Kojšovku na Trohánku. Tu nás zastihol silný dážď, ktorý nás vyprevadil nekonečným desať kilometrovým klesaním po žltej do Vyšného Medzeva. Medzevom sme prebehli až po Grunt, odkiaľ sa po zelenej celkom rýchlo dostanete do Šugova. Na ranči v Šugove sme našu trasu v nedeľu skončili po 35kilometroch.

 

Tretí posledný deň naša trasa viedla cez Teplický les, po blatistej ceste na Horný les a Ladislavovu vyvieračku do Moldavy. Trasa do Moldavy v posledný deň merala 25km.

 

Celková nameraná vzdialenosť podľa turistického plánovača bola 68km, no v reále to nie je tak presne, naše gps nameralo až o 19km viac a ukazovalo spolu 87km. Túru zvládol každý jeden z nás bez problémov.  Za povšimnutie určite stojí, že takúto trasu sa dá zvládnuť aj ako 67rocny, keďže Jozef, ktorý bol s nami toľko mal a šlapal zarovno v pelotóne.

Foto: ŠK BODVA

              


Pridajte prvý príspevok do diskusie

Meno, priezvisko:

Správa:
picleftrightclosefacebook