Bežecký víkend

Bežci klubu ŠK BODVA sa cez víkend zúčastnili na dvoch rôznych súťažiach. Aj keď má Moldavská bežecká liga cez leto prestávku, jej členovia naplno trénujú a zúčastňujú sa rôznych súťaží. Bežeckú formu si musia udržiavať, nakoľko už 5. septembra pokračuje boj v 6. kole na preteku Night run Košice.
Traja bežci sa v nedeľu 17. augusta zúčastnili na XIV. ročníku Behu údolím Idy. Na tejto 10 km trati štartovalo celkovo 167 bežcov a medzi nimi aj Zuzana Janičová s časom 49:27 (min./sek.) a celkovým umiestnením na 111. mieste. V ženskej kategórii sa však Zuzana umiestnila na peknom 7. mieste. S rovnakým výsledným časom 49:27 (min./sek.) sa umiestnil na 110. mieste aj Ladislav Szilágyi. A do tretice nechýbal ani Dávid Somodi, ktorý sa časom 50:20 (min./sek.) umiestnil na 114. mieste. Dávid si na 10km trati utvoril svoj vlastný osobák. Gratulujem a zároveň ďakujem všetkým za reprezentáciu klubu.


Druhou súťažou a účasťou bežca klubu ŠK BODVA bol víkendový beh Od Tatier k Dunaju. Tento štafetový beh sa behal z Jasnej do Bratislavy a meral 345 km. Na jeho štart v 2. ročníku sa postavil bežec Róbert Boros, ktorý bežal v tíme Oceľové krídla. Na tento logisticky a fyzický náročný pretek sa postavilo celkovo 153 tímov. Tím v ktorom behal bežec nášho klubu sa celkovo umiestnil na 8. mieste a vo svojej kategórii skončil na nie veľmi populárnom, ale krásnom 4. mieste. Veľký štafetový a hlavne kolektívny úspech s celkovým časom 25:07:24 (hod./min./sek.) zanechal u všetkých bežcov krásne spomienky a nové priateľstvá. Víťaz preteku mal čas 22:20:56 (hod./min./sek.), čiže tím sa nemal začo hanbiť. Všetkým bežcom z tímu Oceľové krídla ďakujem menovite Vojtech Pitron, Miroslav Sabo, Peter Pavlinský, Ivo Babica, Pavol Hanták, Michal Ivančo , Marek Mockovčiak, Marek Hudák, Maroš Guštafík a Ján Bodnár, všetci ste borci a vytvorili ste super partiu.              Čaro štafetového non stop behu Od Tatier k Dunaju pochopí iba ten, kto ho zažil na vlastnej koži.
Behu zdar!

 

Foto: ŠK BODVA


Pridajte prvý príspevok do diskusie

Meno, priezvisko:

Správa:
picleftrightclosefacebook